Πρώτες ύλες

Συνεργασία με πιστοποιημένους παραγωγούς αμυγδάλων από όλη την Ελλάδα.  Πρωτοπορώντας στο χώρο έχουμε αναπτύξει από το 2012 ομάδα παραγωγών συμβολαιακής καλλιέργειας, πιστοποιημένη κατά τα πρότυπα GLOBAL G.A.P.. τα μέλη της ομάδας παραγωγών κάθε χρόνο αυξάνονται. 

Τα κτήματα από τα οποία συλλέγουμε τους καρπούς καλλιεργούνται με πρακτικές ελεγχόμενης γεωργίας (με τη συνδρομή των γεωπόνος μας οι ψεκασμοί είναι ελεγχόμενοι, γίνεται χρήση μόνο εγκεκριμένων σκευασμάτων τα οποία καταγράφονται στα ημερολόγια των παραγωγών, οι καλλιεργητικές φροντίδες που προτείνουμε δίνουν τα μέγιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά στις ά ύλες που παράγονται). 

Έχουμε δημιουργήσει ιδιωτικό αμυγδαλεώνα που αποτελείται πάνω από 200 στρέμματα αμυγδαλιών που καλλιεργούνται σύμφωνα με πιστοποιημένα πρότυπα γεωργίας. 

Επεξεργασία

Οι πρώτες ύλες στα στάδια της παραλαβής ελέγχονται δειγματοληπτικά ανά παρτίδα παραλαβής και γίνεται η ανάλογη σήμανση κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις μας και αποθήκευση με τη σήμανση να περιλαμβάνει όνομα παραγωγού, τόπο παραγωγής, ημερομηνία συλλογής καθώς και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, έτσι είναι δυνατή η ταυτοποίηση των παρτίδων ακόμη και όταν φτάσουν στον πελάτη. 

Επιπλέον, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες χημικές αναλύσεις. Ο ζωτικής σημασίας στόχος μας για τη διατήρηση των υψηλών προτύπων υγιεινής ισχύει όχι μόνο για τα προϊόντα μας αλλά επεκτείνεται και στο προσωπικό μας. 

Η αποθήκευση και συντήρηση των προιόντων γίνεται στο φυσικό περιβάλων των αμυγδάλων, το φλοιό τους, σε χώρους ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας. Η επεξεργασία των προϊόντων ξεκινάει μετά από κάθε παραγγελία και  η αποστολή τους γίνεται το συντομότερο δυνατό χωρίς να μεσολαβήσει αποθήκευση των τελικών προιόντων. έτσι επιτυγχάνουμε άριστης ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών τελικά προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής και αναλλοίωτα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Σε καμία από τις παραγωγές μας δεν εφαρμόζεται χημική επεξεργασία. 

Υπάρχουν ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για την επεξεργασία και παραγωγή του εκάστοτε ξηρού καρπού έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος επιμολύνσεων.    

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής με νέα μηχανήματα  ψησίματος αμυγδάλων, επιπλέον γραμμών ψηφιακής διαλογής  καθώς και προσθήκη μηχανημάτων  παραγωγής νέων τύπων συσκευασίας. πλήρους καθετοποιημένης υποδομής με σκοπό την αυτονομία και τον έλεγχο της ποιότητας της πρώτης ύλης.